Ett tips för bättre träningsresultat

Kanske är du en av många som känner att det är dags att radera alla dåliga vanor nu när året börjar lida mot sitt slut. Många små dåliga vanor inverkar negativt på ditt träningsresultat och ett sätt att bli bättre är att åtgärda dessa. Den största – och vanligaste – dåliga vanan är dock att röka.

kvinna slutar röka

Sluta röka

Ett steg till ett friskare liv är att sluta röka och en missuppfattning som många har är att det leder till övervikt. För att undvika det är det dock viktigt att du blir medveten om vad du stoppar i dig. När du slutar röka smakar allt du äter mycket bättre vilket lätt kan leda till att du tröstäter. Att fortsätta röka för att din hälsa blir sämre om du går upp i vikt är ingen bra idé för rökning är lika skadligt för kroppen som 50 kg övervikt, skriver Expressen.  När du har slutat röka kommer du att känna dig mycket piggare och det leder till att din träning blir mer effektiv.

Använd hjälpmedel

Vid ett rökstopp är det viktigt att du väljer ett hjälpmedel som passar dig. Det finns till exempel nikotinplåster, sugtabletter, munspray och e-cigaretter. E-cigaretterna har blivit mycket populära och är ett bra alternativ för dig som har ett starkt psykiskt beroende.

Ditt nya liv

För att du ska lyckas är det viktigt att du gör upp en plan för hur din nya vardag ska se ut. Du kan till exempel ta en promenad när röksuget blir outhärdligt. När du har slutat röka kommer din energinivå efter ett tag att vara högre och ditt sug efter träning kommer att vara större. För att nå bästa resultat är kosten oerhört viktigt och du ska därför tänka på att få i dig tillräckligt med näring efter träningen. Det viktigaste är att du lyssnar på din kropp för den talar om för dig vad den behöver.