Ta hand om dig efter träningen

Vi vet hur viktigt vår träning är och att det gör oss gott när vi har tränat. Men det är lika viktigt att ta hand om dig efter träningen. Efter ett tufft träningspass så kan det vara skönt att varva ner och stretcha innan man tar sig en dusch. Finns det bastu i närheten så kan detta hjälpa till vid återhämtningen.

Se till att du har det som du behöver för att duscha. En skön duschkräm eller schampo kan vara välgörande när du duschar. Välj en behaglig temperatur på vattnet, inte för varmt men inte för kallt hellre. Blöt hela kroppen innan du väljer din duschkräm. Tvätta av hela kroppen och slutligen så ett schampo för ditt hår. Om det inte finns något hår att tvätta så kan duschkrämen fungera även där. Handdukstorka dig ordentligt och på med någon god deodorant.

Det är viktigt att du låter din kropp återhämta sig mellan dina träningspass. Ju mer vältränad du blir desto snabbare går perioden för återhämtning. Men det är viktigt att vila också. Din kropp pallar inte med hur mycket som helst och det är helt okej att ligga i soffan en stund på lördag eftermiddag och kolla in någon TV serier som man tycker om. Det kan också vara skönt att gå ut i skog och mark och få uppleva detta. Det kan var riktigt avkopplande att höra fågelsång och bara slå sig ner på någon stubbe.