Hälsa utanför dojon

Din kampsportsträning är inte den enda vägen till träning och hälsa. När du kliver ut från träningshallen har du chansen att fortsätt ta bra beslut som gynnar din hälsa.

Motion

Även om du tränar kampsport tre gånger i veckan är det för lite enligt 1177. Även om du har gjort den del av ansträngande träning, behöver du fortfarande röra dig mycket i vardagen för att hålla dig frisk. Du kan inte bara sitta stilla utanför din träningspass. En av de bästa vardagsmotionerna får du av cykeln. Gör ett besök på online butiken Cykelkraft och hitta en hoj som passar dig, tänk på hur mycket du ska cykla och på vilket underlag.Gör också de små sakerna som att ta trapporna istället för hissen, skaffa ett höjbart skrivbord på jobbet och stå någon timmer per dag, vik tvätten vid ett bord istället för i soffan och så vidare. Dagens människor har en vardag som leder till lathet, vi måste aktivt söka efter rörelse och motion för att försäkra att vi mår bra.

Maten

Du kommer inte att gå ned i vikt, få bättre kondition eller öka muskelmassan på dina träningspass om du inte äter rätt i kombination med träningen. Det går inte att leva på pizza och hämtmat och fortsätta må bra. Du behöver en varierad kost med lite av varje. Socker är aldrig ett måste för oss men något vi kan unna oss då och då. Rött kött är inte heller ett måste men något som går bra att äta i mindre mängder. Mättat fett gör ingen nytta men har du koll på vad du stoppar i dig, gör det inget om det slinker ned lite glass på en lördagskväll. Skriv en matdagbok och se hur dina matvanor ser ut, då kommer du snabbt att se var du behöver göra förändringar.