Vilken träningsform passar dig?

Det är en gammal sanning att den träning som är bäst, det är den träning som blir av. Och då gäller det att du hittar den träning som passar dig. Den där träningen som är tillräckligt rolig för att du ska ta dig tid i din vardag.

Vad är ditt mål?

Börja med att fundera på vad du vill uppnå med din träning. Är ditt mål att bli starkare, smidigare, gå ner i vikt eller vill du springa ett marathon? Tror du att du skulle tycka det vore roligt att träna i grupp? Eller lockar en löprunda i skogen dig mer? Idag har vi dessutom större möjlighet till att träna hemma. Du kan hitta mängder av träningsprogram och videos på nätet och göra träningen när, och där, den passar dig. Även att skaffa det som behövs i kläder och utrustning finns bara en knapptryckning bort.

Skynda långsamt

Oavsett vilken träningsform du bestämmer passar dig bäst, så skynda långsamt. Det är inte ovanligt att man efter några veckor i löparspåret drar på sig en belastningsskada, eller sträcker en muskel på gymmet. Vilket leder till att du sitter i soffan igen, men inte av egen fri vilja den här gången.

Har du kommit på vilken träning som skulle passa dig? Då är du snart i mål.