Konditionsträning

Konditionsträning

För att orka med livet i allmänhet och eventuell idrott så är det en stor fördel att ha bra kondition. Det finns en del konditionsträning att välja bland och det gäller att hitta det man trivs med.

Konditionsträning

Om man känner att det tar emot när man ska gå upp för en trappa och man börjar flåsa så kan det behövas konditionsträning för att man inte ska känna sig ansträngd bara därför. Att förbättra sin kondition har många fördelar. Ett av de enklare sätten är att börja med löpning. Detta är ett effektivt sätt att få upp flåset och få bättre kondition. Om du inte sprungit tidigare så kan raska promenader vara det du börjar med för att allt eftersom öka din takt. Se till att köpa dig riktigt bra löpskor som gör det hela något enklare och tänk på dina löpsteg.

Det hela med konditionsträning gör att du förbättrar sin syreupptagningsförmåga. Till en början så kommer det att vara jobbigt med din konditionsträning. Allt eftersom du tar upp syret bättre så kommer det att gå lättare. Samtidigt så vill du ju utmana dig själv och öka dosen av träning. Ju mer du tränar desto bättre kommer din kondition att bli. Se dock till att få in vilodagar så kroppen hinner återhämta sig och att du inte blir övertärnad. Då ökar risken för skador bland annat.

Lycka till med din konditionsträning och vi hoppas att du hittar din form som passar dig bäst.