Kampsportskombinationer

Kampsport är inte något nytt fenomen och det är kanske detta som har gjort att vissa kräver nytänk. Som svar på detta har det börjat dyka upp lite alternativ som tar och beblandar olika kampsportsformer med andra utmaningar.

Poker chips

POKER ICONS

Det svensk/norska företaget Poker Icons som har många olika verksamheter inom pokervärlden skall nu arrangera “Pool, Poker & Pain” tillsammans med  Blair Thein som kom på konceptet. Det hela är en tävling som involverar de tre sporterna biljard, poker och MMA. Tanken är dessutom att tävlingen skall filmas och sändas som en reality-TV-serie. De tävlande skall få coacher inom varje sport och det är troligen till viss del här Poker Icons kommer in i bilden.

Joao_Nunes_pokerstarsblogPoker Icons är förutom arrangörer även agenter åt en stor del av den svenska pokereliten. Bland annat Henrique Pinho och Joao Nunes som sponsras av Poker Stars. Företaget har tidigare även anordnat Poker SM på Malta åt det svenska pokerförbundet.

SCHACKBOXNING

Denna sporten blandar precis som det låter boxning med schack. Tävlingarna består av elva ronder där de båda motståndarna försöker vinna över varandra genom knockout, schackmatt eller genom att motståndarens tid går ut. Tävlingar har bland annat arrangerats i Moskva, London och Berlin och fler städer ställer sig på kö.

Inspirationen till sporten kom från den den franska serien Froid Équateur där ett världsmästerskap i sporten visas, dock med andra regler. I serien följer schacktävlingen helt enkelt boxningen, något som i praktiken inte var lika bra eller roligt att titta på. På grund av detta utvecklades reglerna till vad det är idag.