Kampsportens utrustning

I de flesta kampsporter är det viktigt att ha rätt utrustning. Några av de kampsporter som upplever ett uppsving just nu är den brasilianska jiu-jitsun och thaiboxningen.

För att börja träna thaiboxning eller muay-thai krävs det utrustning nästan direkt. Om du är sugen på att börja brukar det dock gå bra att prova på några gånger innan du behöver införskaffa utrustningen. En tumregel är dock att ju snabbare du köper rätt utrustning desto roligare kommer du att få. Hos thaiboxningsklubbarna brukar det vara ett krav att ha utrustning i form av tandskydd, benskydd, suspensoar och så klart handskar. Förutom att det är bra att ha ett tandskydd och suspensoar som skyddar, är det viktigaste valet du kommer göra gällande din utrustning det om vilka handskar du ska köpa.

Kampsport

Rätt handskar

Beroende på vilken sport du utövar finns det olika handskar. Generellt går det bra med ett par 14 oz handskar, de gör inte alltför ont vid träning. För motivationens skulle kan det också vara kul att ha ett par handskar du tycker är snygga. På Highwhey hittar du många olika varianter av handskar. Deras sortiment vänder sig till både killar och tjejer. Alla handskar klarar de kvalitetskrav som ställs och de är alla noga kontrollerade.

Om du är intresserad av brasiliansk jiu-jitsu kan du också hitta bra saker på sidan. Om du också köper handskar kan du pröva på MMA eller någon form av boxning, något som är populärt bland BJJ-utövarna. Något som kan vara bra för dig som ägnar dig åt BJJ att köpa är funktionella kompressionskläder. Genom att köpa kläder som är heltäckande kan du på ett enklare sätt skydda dig mot bland annat hudsjukdomar som lätt kan spridas via mattan.