Mixed martial arts (MMA)

En kampsport med riktig fullkontakt, du får göra det mesta inom MMA. Man brukar enklast förklara av utövaren inte får göra än göra. MMA som sport kan liknas med boxning och brottning. Trots den tuffa sporten så är det fairplay, respekt och ödmjukhet som genomsyrar sporten.

Vad du inte får använda i MMA är tillhyggen, du får inte nypas, bitas, klösas eller peta i ögonen. Du får inte hellre sparka mot skrevet. I övrigt är det mesta tillåtet och du vinner genom antingen att din motståndare ger sig genom att klappa i mattan, eller på annat sätt meddela att denne ger upp.

Vinst genom teknisk knockout; inom Mixed martial arts finns det tre typer av tekniks knockout, den första är om domaren bryter på grund av att en fighter inte kan försvara sig själv. Den andra är om läkaren vid ringen bryter en match på grund av skada. Den tredje är om tränaren, det vill säga fighterns hörna bryter matchen genom att meddela att dennes fighter ger upp.

MMA Fighter

Vill du få mer nyheter om vad som är på gång inom MMA så kan du surfa vidare till Svenskaspelare.com som har en speciell sida med nyheter om MMA. Du hittar bland annat info om matcher som är på gång och var du kan köpa biljetter.

En duktig Svensk MMA fighter är Per Eklund, född 1980. Han blev den förste Svensk att ställa upp i en Ultimate Fighting Championship match 2008 där fick han möta en Kanadensare vid namn Sam Stout, tyvärr förlorade han matchen men redan samma år fick han möjligheten att gå mot fransmannen Samy Schiavo och han vann i tredje ronden. Historiskt då det var första gången någon Svensk vunnit en match i UFC.