Utöva kampsport

Att syssla med någon form av kampsport har på senare tid blivit allt mer populärt. Vill man börja med kampsport finns det många olika inriktningar och typer att välja mellan, som till exempel brottning, boxning, karate, judo eller MMA som är en av de mest populära kampsporterna i dagsläget.

Kampsport

Brottning är kanske den kampsport som genom åren varit den mest populära i Sverige. Brottning är en kampsport som kräver mycket styrka och bra kondition. Även om en match i brottning är relativ kort så krävs ändå att man är mycket vältränad om man ska nå framgång inom sporten.

Olika typer av asiatiska kampsporter som till exempel karate, judo, jiujutsu och taekwondo handlar ofta betydligt mer om teknik än vad till exempel brottning eller boxning gör. Många av de asiatiska kampsporterna, som till exempel jiujutsu, går ut på att oskadliggöra sin motståndare snarare än att bekämpa sin motståndare.

MMA, eller Mixed Martial Arts som namnet står för, har som sagt blivit allt mer populärt under de senaste åren och är en kampsport som, vilket antyds av namnet, kombinerar en rad olika kampsporter, bland annat brottning, boxning, judo och brasiliansk jiujutsu.

Nästan oavsett vilken kampsport man utövar så krävs oftast någon form av utrustning utöver vanliga träningskläder. Inom till exempel brottning bär man ofta en klassisk brottartrikå, inom boxningen krävs speciella boxningshandskar och inom flera av de asiatiska kampsporterna bär man ofta någon form av dräkt.

Oavsett vilken kampsport man utövar så kommer man garanterat att komma i bra form och få en god fysik eftersom de flesta kampsporter innebär hård träning både vad gäller styrka och kondition. Dessutom kommer man även att bli vigare och mer rörlig.